Alle info voor groep 8

Op naar het Vlietland College!


Andere kinderen, steeds een nieuw lokaal en weer een andere docent. Er gaat volgend jaar veel veranderen, welke school je ook kiest.  Kies je voor het Vlietland, dan kies je voor een gezellige school waar je je thuis voelt. 

Kennis maken 


Nog voor je echt begint, leer je de school en je nieuwe klasgenoten kennen. Dat gebeurt tijdens de introductieweek (het brugklaskamp). Blijkt het daarna toch lastig te zijn om je weg te vinden of weet je niet hoe je het huiswerk aan moet pakken? Op het Vlietland is er altijd iemand die je kan helpen. Eerste aanspreekpunt is de mentor die je het hele jaar zal begeleiden.

Het VLC bruist! 


Maar het Vlietland College is meer dan leren, lezen en lessen. Toneel, met en door leerlingen, een debatdag, een uitwisseling met een school in het buitenland, schrijvers die vertellen over hun werk, sportdagen, feesten.  Het Vlietland College is een school waar altijd wat gebeurt.

We zijn ook een school waar docenten de leerlingen kennen, waar de leerlingen elkaar kennen. Groep acht? Je bent het zo vergeten. Voor je het weet ben jij het die de nieuwe brugpiepers mag helpen.

Meer informatie
 

Mocht je nu al vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de afdelingsleider brugklassen:

 

OPEN DAG       (zaterdag 14 januari 2017)


De Open Dag van het Vlietland College is ook dit jaar heel druk bezocht en iedereen kon een kijkje nemen in de keuken van onze school. Er werd informatie gegeven en je kon leuke proeflesjes volgen! Er werden ook speciale informatiebijeenkomsten gehouden o.a. met betrekking tot onze Atheneumbrugklassen en het aanleren van academische vaardigheden. Ook uiteraard ook veel informatie over onze unieke HAtheneum-brugklas.
Open Dag gemist? Hieronder kun je lezen wanneer we nog meer informatie verstrekken over onze mooie kleinschalige school.

 INFORMATIEAVOND atheneum / HAtheneum®       (dinsdag 17 januari 2017)


Op dinsdag 17 januari 2017 - aanvang 19.30 uur - organiseren we een speciale informatieavond voor het atheneum en het HAtheneum®. Onze atheneumklassen onderscheiden zich doordat er vanaf de brugklas gefocused wordt op het aanleren van academische vaardigheden. Het HAtheneum® biedt kansen voor gemotiveerde leerlingen die willen doorgroeien naar het vwo-niveau.

OPEN AVOND       (woensdag 1 februari 2017)


Op deze dag geven we informatie voor iedereen die op 14 of 17 januari niet is geweest of die na de Open Dag nog vragen heeft.Deze avond start om 19.30 uur.

EXPERIENCE DAY       (woensdag 1 februari 2017)

Op woensdagmiddag 1 februari organiseren we speciale middag voor de kinderen uit groep 7/8! Beleef het Vlietland College; je kunt meedoen aan allerlei activiteiten zoals een "escape-room", sport, techniek, computeren, muziek en nog veel meer. Aanvang 13.30 uur
Je kunt jehier opgeven.

INSCHRIJFAVONDEN   (25 jan. / 9 feb. / 13 feb. 2017)


Nadat jij en je ouders je goed hebben nagedacht over de keuze voor een middelbare school moet je nog ingeschreven worden. Wellicht willen jij en je ouders ook nog wel wat specifieke vragen stellen. Dat kan op onze speciale inschrijfavonden! Je wordt dan ook geholpen met het invullen van het aanmeldingsformulier zodat alles correct en volledig is ingevuld. Vergeet niet het adviesblad van de basisschool en je paspoort / ID-kaart mee te nemen. Aanvang 18.30 uur. Aanmelden kan vanaf 17 januari via de button op de homepagina

Heb je vooraf nog een vraag? Stel deze dan per mail aan de heer P. Muires. (afdelingsleider brugklassen)
 

HAtheneum®


In het schooljaar 2016/2017 is het Vlietland College gestart met een uniek soort brugklas. Naast de Atheneum-klassen, de combinatieklassen atheneum/HAVO en HAVO/MAVO, bieden we een speciale klas aan genaamd HAtheneum.
De naam zegt het al; het is een combinatie van HAVO en atheneum (vwo), speciaalvoor leerlingen die:

  • Minimaal een HAVO-advies hebben
  • Graag willen doorgroeien naar een atheneumniveau
  • Bereid zijn daar tijd en energie in te stoppen
  • Ondersteund worden door hun ouders om te gaan voor een atheneumdiploma

Meer over HAtheneum weten? Ga naar http://www.vlietlandcollege.nl/Groep_8/HAtheneum of stel je vraag hier

Doel van een brugklas


Het doel van de brugklas is de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs gemakkelijker te maken. Maar ook gebruiken we het eerste jaar om te kunnen bepalen welk onderwijstype het beste bij een leerling past: VWO (= Atheneum), HAVO of VMBO-tl (= MAVO).

Onze school kent brugklassen voor Atheneum, Atheneum/HAVO en HAVO/MAVO; komend schooljaar komt daar de HAtheneum-klas bij! 
In de HAVO/MAVO-klassen èn in de Atheneum/HAVO klassen worden proefwerk- en rapportcijfers op twee niveaus gegeven, behorende bij de beide niveaus zoals verwoord in de naam van de klas. De Atheneum en HAtheneum klassen krijgen vanuit VWO methodes les op VWO niveau en dus alleen VWO cijfers. Uit elke brugklas is doorstroming naar zowel VWO, HAVO als MAVO mogelijk. Voor meer informatie over wat de brugklas precies inhoudt.

Het Vlietland College, Apollolaan 262, (071) 5769243   

Naar brugklas AtheneumNaar brugklas HAtheneum®
Naar brugklas vwo / havoNaar brugklas havo / mavo