Brugklasproject


Iederjaar organiseren we het traditionele brugklasproject. Daarin bereiden de brugklasleerlingen samen met de kopklas* en een aantal docenten samen een theatervoorstelling voor en voert deze uit. 

Het resultaat is totaaltheater waarin allerlei onderdelen (tekst, toneelspel, beweging, dans, zang, decors, belichting etc.) een hechte eenheid vormen. En dat allemaal in slechts twee dagen!

Afgelopen schooljaar voerden de leerlingen de Sprookjes van Grimm en Andersen op, maar dan in een nieuw modern jasje! De regie lag in handen van onze docent Drama, mw. Van Basten.

In de schooljaren 2013/2014 en 2014/2015 speelden we: Koning Kierewiet, een spel geschreven en geregisseerd door mevrouw W. Brouwer, docent Nederlands.Cursusjaar 2012 - 2013 hebben we Duizend en één nacht gespeeld.

Cursusjaar 2011 - 2012 was Minoes een mooie show.

Cursusjaar 2010 - 2011 schitterend gespeeld  'Sjakie en de chocoladefabriek'.


* De kopklas bestaat uit leerlingen, afkomstig uit het basisonderwijs die door deelname aan het kopklasprogramma het Nederlands zodanig gaan beheersen en een dusdanige werk- en leerhouding ontwikkelen, dat dit een basis vormt voor een succesvolle loopbaan binnen het voortgezet onderwijs op Mavo/Havo/VWO niveau.