Cambridge


De wereld aan je voeten met Cambridge Engels

Voor leerlingen havo/vwo 2-5

Ben jij goed in Engels, heb je een excellente werkhouding en droom jij ervan om later in het buitenland te studeren of werken? Dan is het Cambridge programma iets voor jou!

Een uitstekende beheersing van het Engels is tegenwoordig heel belangrijk voor het succesvol kunnen volgen van colleges in het vervolgonderwijs. Voor wie in het buitenland wil studeren of werken, is het beheersen van het Engels op tenminste B2 of C1 niveau eveneens een ‘must’. Maar ook bedrijven in Nederland willen dat hun toekomstige personeel het Engels op een hoog niveau beheerst. Denk aan grote, succesvolle bedrijven als KPMG, Unilever en Akzo Nobel.

Op het Vlietland College bieden wij daarom al vanaf de tweede klas extra lessen Cambridge Engels aan voor havo en vwo. Aan het einde van de tweede klas kan je opgaan voor het PET-examen. Ook in de derde klas is het mogelijk om versterkt Engels te volgen ter voorbereiding op de Cambridge examens in de bovenbouw. In de vierde en vijfde klas worden respectievelijk het FCE- en CAE-programma aangeboden.

Als je kiest voor Cambridge, dan kies je voor twee uur extra Cambridge Engels in de week. Tijdens deze lessen wordt de nadruk vooral gelegd op de actieve vaardigheden schrijven en spreken. Je komt in aanraking met verschillende teksttypes en traint je fluency met verschillende spreekvaardigheidsopdrachten. Uiteraard wordt er ook aan een mooie uitspraak gewerkt. Let wel op: Cambridge is geen bijles Engels! Leerlingen die mee willen doen maken een entreetoets aan het begin van elk jaar van deelname om te bepalen of hun niveau goed genoeg is om mee te kunnen doen.

Vele leerlingen hebben de afgelopen jaren hun Cambridge examens succesvol afgerond. Het Vlietland College is officieel Cambridge ESOL Exam Preparation Centre sinds 2011 en daar zijn wij natuurlijk best trots op. Durf jij de uitdaging ook aan?

Cambridge niveaus:

  • 2de klas havo/vwo – PET (Preliminary)
  • 3de klas havo/vwo – versterkt Engels (geen examen)
  • 4de klas havo/vwo – FCE (First Certificate)
  • 5de klas havo/vwo – CAE (Cambridge Advanced)

Voorwaarden voor deelname:

  • Entreetoets aan het einde van elk schooljaar voor instroomen deelname/doorstroming naar volgend leerjaar
  • Bij eerste deelname:  reguliere cijfers spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica zijn voldoende
  • Excellente werkhouding en motivatie

Kosten:

  • Cursusjaar € 350
  • Examen los te betalen bij deelname

Voor informatie kan je contact opnemen met i.klijnhout@vlietlandcollege.nl

Doe je mavo en wil je ook graag excelleren in Engels? Klik dan door naar de pagina over ons Anglia programma!

 


Blije gezichten bij de uitreiking van de certificaten!!!!