Mediatheek

Welkom in de mediatheek van het Vlietland College! De ruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is verdeeld in een bibliotheek en een stilte/werkruimte.

In het bibliotheekgedeelte bevinden zich de boekenkasten en de uitleenbalie. Er staan twee leestafels, waaraan huiswerk gemaakt kan worden. Hier kunnen leerlingen zelfstandig aan het werk. Bij de balie staat een printer en kopieermachine en de leerlingen kunnen tegen betaling zwart-wit printjes en/of kopietjes maken.

We beschikken over een ruime collectie leesboeken, studieboeken, tijdschriften, dvd’s en (voor de dyslectische leerlingen) luisterboeken. Uiteraard geven wij -en onze vrijwilligers- graag advies over de juiste boekenkeuze. Voor profielwerkstukken kunnen onze leerlingen zo nodig boeken lenen uit de collectie van BplusC Leiden.

In de mediatheek werken we met het uitleenprogramma Aura Online. Leerlingen kunnen gratis de Aura Library App downloaden en thuis de catalogus raadplegen. Ze kunnen zien wanneer hun geleende boeken ingeleverd moeten worden, ze kunnen boeken verlengen of reserveren. Verder is er ruimte voor eigen boekrecensies!

In de stilte/werkruimte kunnen de leerlingen zelfstandig werken met een computer of laptop. Er is toezicht, zodat de leerlingen in alle rust met hun (huis)werk bezig kunnen zijn. Op dit moment is er plaats voor ongeveer 25 leerlingen.

De mediatheek wordt ook voor andere doeleinden gebruikt. Soms fungeert het als gastruimte, bijvoorbeeld tijdens een uitwisselingsprogramma met leerlingen uit andere Europese landen. Verder worden hier geregeld bijlessen gegeven.

Aan de muren hangen muurgedichten, gemaakt door de winnaars van het poëzieproject. Bij dit gezamenlijke project van de secties Nederlands en tekenen maken derdeklassers een tekening bij hun zelfgeschreven gedicht. De mediathecaressen kiezen daaruit een winnaar. Zijn of haar gedicht wordt met tekening in het groot uitgevoerd en krijgt een ereplaats in de mediatheek!

Openingstijden mediatheek
Ma t/m do 9.00-16.00 uur
Vr. 9.00-15.30 uur

Mediatheekmedewerkers
De school heeft 2 mediathecaressen in dienst, mevr. Fruitema en mevr. Schermer. Zij werken in deeltijd en zijn afwisselend aanwezig.

Zij worden ondersteund door een groep enthousiaste ouders, die een dagdeel per week in de mediatheek ‘meedraaien’. Achter de schermen wordt er heel wat werk verzet, zoals het onderhoud en repareren van boeken, tentoonstelling inrichten en andere voorkomende werkzaamheden. Contact
Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur een mail!
We zien jullie graag in onze mediatheek!
 

Mw. A. Fruitema (a.fruitema@vlietlandcollege.nl)
Mw. T. Schermer-Witte (t.schermer-witte@vlietlandcollege.nl)