Boek zoeken

Handige links

Het is soms lastig om een leuk boek uit te zoeken. Hieronder vind je enkele links naar sites die je daarbij kunnen helpen. Natuurlijk kun je ook advies vragen aan een van onze medewerkers!

Boekenzoeker: Geeft boekentips per leeftijd
Leesplein: Informatie over schrijvers en boeken, per leeftijdscategorie
Boekenkrant: Tips, met name over nieuwe titels
Jongerenliteratuurplein: Site van de Openbare Bibliotheek
De Leesfabriek: Voor en door lezende jongeren, die zelf recensies schrijven

Voor de bovenbouw zijn met name deze sites relevant:

Lezen voor de lijst: over de boeken die op de verplichte leeslijst staan, per niveau geordend; voor leerlingen, ouders, docenten
Uittrekselbank: Nederlandse literatuur. De school heeft een abonnement op deze Bank, is alleen toegankelijk vanaf een computer op school
Leesadviezen: geeft een persoonlijk advies aan de hand van een gekozen thema

Ter inzage in de mediatheek: Keuzelijst literatuur Havo 5. Op deze lijst vind je een korte samenvatting van diverse boeken van Lezen voor de lijst.

Gratis boeken meenemen

  • Bij de hoofdingang van de school hangt een zogenaamde Minibieb. Neem eens een kijkje, misschien staat er iets bij wat je leuk vindt of nodig hebt. Zelf kun je er weer een ander boek in terugzetten. Voor meer informatie: Minibieb.
  • In Leiden is een Boekenzolder. Ook hier kun je een boek van jezelf ruilen voor een boek van de Boekenzolder. Voor meer informatie en openingstijden: Boekenzolderleiden .