Huisregels

Pasjes
Aan het begin van elk schooljaar krijgen alle leerlingen een schoolpas. Daarmee kun je gratis boeken lenen.

Aura Library App
Alle leerlingen kunnen gratis de Aura Library App downloaden op hun smartphone of tablet. Je inlognaam + nummer zijn dezelfde als op je schoolpas. Met de app kun je boeken verlengen en reserveren, snuffelen in de catalogus en recensies van medeleerlingen lezen.

Lenen, verlengen, reserveren

  • Boeken kun je 4 weken lenen. Heb je een boek langer nodig? Kom naar de mediatheek om je boek te verlengen of gebruik de app.
  • CD’s (luisterboeken) zijn te leen (op vertoon van je dyslexiekaart) voor een periode van 4 weken.
  • DVD’s mogen 1 week mee.
  • Tijdschriften worden niet uitgeleend, maarkun je aan de leestafel inzien. We hebben o.a. de Questen de National Geographic.
  • Is een boek uitgeleend? Dan kunnen we het voor jou reserveren of je doet het zelf met de app. Je krijgt een berichtje via de schoolmail als het boek binnen is.

Te laat
De boete voor te laat inleveren bedraagt € 0,05 per dag per boek. Weekenden en vakanties tellen niet mee. Vóór de grote vakantie moeten alle boeken ingeleverd zijn.

Wil je een boek terugbrengen maar je hebt geen geld bij je? Lever maar in, dan betaal je de volgende keer dat je iets leent. Boetes worden aan het eind van het jaar niet kwijtgescholden, maar blijven gewoon op je naam staan.

Als je heel erg te laat bent, krijg je via je schoolmail een bericht. Kom dan even langs om het boek in te leveren of om uit te leggen wat er aan de hand is.

Zoeken en vinden
Raadpleeg de app of stel je vraag aan een van onze medewerkers. Alle brugklassers krijgen aan het begin van het schooljaar een mediatheek-introductieles. Je wordt rondgeleid en gaat daarna zelf aan de slag met een aantal zoekopdrachten.