Onderbouw


De heer Muires is afdelingsleider van onze brugklassen.
mailto:mui@vlietlandcollege.nl 

De begeleiding, met de focus op goed onderwijs, speelt op het Vlietland College een belangrijke rol. Daarom staan er in het lesprogramma van het brugklasjaar twee mentorlessen en in klas 2 één mentorles op het rooster. In deze lessen besteedt de mentor aandacht aan het verbeteren van een juiste studiehouding, het maken en leren van huiswerk, het maken van een samenvatting, gebruik van woordenboeken en andere naslagwerken, leren samenwerken enz. Ook wordt er in de mentorlessen aandacht besteed aan de sociaal-emotionele vaardigheden van de leerlingen en de groepsvorming in de klas.
Naast aandacht voor algemene (studie)vaardigheden en ondersteunende begeleiding is er aan het eind van het schooljaar ook ruimte om die leerlingen die meer aankunnen uit de dagen.
Het doel is om de leerlingen de onderbouw goed voorbereid af te laten sluiten zodat ze door kunnen stromen naar het voor hun best passende niveau in de bovenbouw.

De lessen worden gegeven volgens het Vlietland Model. Voor meer informatie over de opbouw van een les, klik hier.

Klik hier om alle vakken en het aantal lesuren per leerjaar in te zien.

Gebruik van lockers op school

Op het Vlietland College bestaat de mogelijkheid een locker te huren om waardevolle spullen als bromfietshelmen e.d. veilig op te bergen. De huurprijs voor een heel jaar bedraagt 10 euro. De lockers kunnen door de schoolleiding geopend worden ter controle op verboden spullen.