Jeugd- en gezinsteam

Voor vragen over opvoeden en opgroeien kun je naar het CJG, Centrum voor Jeugd en Gezin. Vanaf 1 januari 2015 kun je er ook terecht voor specialistische (jeugd)hulp. Deze hulp wordt geboden door het Jeugd- en Gezinsteam (JGT). In dit team werken deskundigen uit verschillende organisaties samen. Ook jongeren kunnen bij dit team terecht.
Op school werken wij, Yvonne Christoffersen en Marleen Albers, vanuit het JGT Leiden Zuid. We zijn een aantal keren per week aanwezig om jongeren op school te spreken. Voorheen werd dat gedaan vanuit het schoolmaatschappelijk werk van Kwadraad. Jongeren die bij ons terecht komen hebben bijv. een hulpvraag op het sociaal gebied (voor jezelf leren opkomen, omgaan met pesten) of er is sprake van rouwverwerking omdat ze een dierbaar persoon zijn verloren. Maar het kan ook gaan om vragen of problemen op het gebied van geld, seks, internet, school, thuis, vrienden of drugs.
Samen met de jongeren (en soms met behulp van ouders of mentor bijv.) stellen we een plan op om de jongere te gaan helpen. We werken dan samen aan een aantal doelen om te zorgen dat het beter gaat met de jongere. Onze gesprekskamer bevindt zich op de 2e etage, kamer 217. Docenten, mentoren en medewerkers van de school kunnen eveneens binnenlopen of een mail sturen als zij vragen of zorgen hebben over een leerling. Er is tevens nauw contact met de zorgcoordinator over alle leerlingen die we begeleiden.

Onze contactgegevens:

                       
Marleen Albers
Mail: m.albers@jgthollandrijnland.nl
Mobiel: 06-362 30 418
Yvonne Christoffersen
Mail: y.christoffersen@jgthollandrijnland.nl
Mobiel: 06- 411 58 343