Boekenfonds

Het Vlietland College heeft een intern schoolboekenfonds en levert jaarlijks het gratis leermiddelenpakket ter bruikleen aan alle leerlingen.

Voor vragen/opmerkingen kun je contact opnemen met de Boekenfondscoördinator , mevrouw M. van der Plaat.

Zijn er problemen (schade aan boeken) na ontvangst van je nieuwe boekenpakket, dan graag melden via www.mijnleermiddelen.nl .
Je kunt inloggen met je leerlingnummer en je wachtwoord (dit is je postcode: vb. 1234AA).

Aanvragen boekenpakket

Voor de start van het nieuwe schooljaar vragen we iedereen zijn/haar boekenpakket via het ouderportaal aan te vragen. Je ouders kunnen inloggen met hun gegevens en het formulier uiterlijk 1 augustus invullen.

Jouw boekenpakket

Elk jaar wordt het boekenpakket samengesteld door de boekenfondscoördinator in samenwerking met de docenten. Het boekenpakket bevat alle lesboeken, werkboeken en readers die jij nodig hebt in dat schooljaar.

Alle lesboeken zijn eigendom van het Vlietland College en worden in bruikleen verstrekt volgens de bruikleenvoorwaarden VLC 2017-2018. Tijdens het schooljaar dien je zorgvuldig met je boeken om te gaan (door o.a. te kaften) en alle boeken in goede staat weer in te leveren voor de zomervakantie. De werkboeken zijn eigendom van de leerling. Hier mag in geschreven worden.

Voor de start van het schooljaar kan je jouw boekenpakket ophalen op het VLC.

Algemene benodigdheden

Naast het boekenpakket, dat door school wordt geregeld, moet elke leerling zelf zorgen voor de algemene benodigdheden. Voor aanvang van de eerste schooldag moeten de leerlingen het volgende zelf kopen: 

 

 • Een goede schooltas. Wij adviseren een rugtas.  
 • Etui met geodriehoek, potlood, kleurpotloden (voor aardrijkskunde), gum en passer 
 • Lijntjesschriften, waarvan minstens 1 groot formaat (A4-formaat) met harde kaft voor levensbeschouwing. 
 • Wiskundeschrift (2 stuks), A4-formaat met 1 cm hokjes. 
 • Multomap, minimaal 1x 4-rings en 1x 23-rings inclusief insteekhoezen, gelinieerd papier en/of collegeblok. 
 • Koptelefoon/oortjes voor muziekles. 
 • Rekenmachine (Casio Classwiz FX-82ex) en bovenbouw havo/vwo een grafische rekenmachine (Casio FX-CG20). 
 • Voorgeschreven gymkleding (zie schoolgids - lichamelijke opvoeding) 
 • Van Dale woordenboeken voor Nederlands en de moderne vreemde talen (Prisma). 
 • De Grote Bosatlas 55e editie (ISBN 9789001120351) vanaf brugklas 2017-2018 verplicht. De oude 54e editie kan vanaf de 2e klas nog gebruikt worden.

Boeken ophalen

Het nieuwe boekenpakket voor schooljaar 2017-2018 kan worden opgehaald in de PLAZA op:

Vrijdag 18 augustus: Onderbouw

Maandag 21 augustus: Bovenbouw 

Indien je niet zelf in staat bent om langs te komen, mag je ook iemand anders het pakket laten ophalen. Mocht ook dit niet lukken, dan horen wij dit graag. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Extra oefenmateriaal

Voor leerlingen die extra uitgedaagd willen en/of kunnen worden, adviseren wij extra oefenmateriaal aan voor thuisgebruik. Het gaat hierbij om digitaal oefenmateriaal die door leerlingen zelf aangeschaft moeten worden

Vraag en/of problemen

Wij doen ons uiterste best om bij de start van het schooljaar elke leerling een compleet boekenpakket te leveren. Soms gaat er alleen iets mis.

 • Is je pakket niet compleet en mis je een boek
 • Bevat je pakket een beschadigd boek
 • Heb je het verkeerde pakket ontvangen

 

Meldt dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen na de start van het schooljaar, het probleem via www.mijnleermiddelen.nl. Je kunt inloggen met je leerlingnummer en het wachtwoord is je postcode (met hoofdletters).

Bij schade:
Maak een foto van de schade aan het boek en omschrijf de schade goed. Onze externe partner beoordeeld de schade en zal contact met je opnemen.