VLC in Europa

 

ESN (European School Network)

Wij zijn lid van de ESN. Binnen deze organisatie kunnen leerlingen individueel met een buitenlandse leerling een uitwisseling hebben.

Ook organiseert het ESN themaweken. Zo zijn leerlingen naar Porto geweest voor een Visual Arts Meeting en in september 2013 ging een groepje leerlingen naar Zülpich voor een 'Music Camp'.

In september 2015 organiseerden we zelf met groot succes op het Vlietland College een Music Camp. Op dit moment 20 (september 2016) organiseren we wederom een Music Camp
Als het tijdstip gunstig is, kunnen eindexamenleerlingen met een profielwerkstuk in de bètavakken naar de jaarlijkse Science Fair in Istanbul. Hier presenteren ze hun profielwerkstuk en ontmoeten 'andere wetenschappers in de dop'.
Ook gaan al een paar jaar twee leerlingen van onze school in de zomervakantie naar Hongarije om in het kader van het ESN te helpen in een vakantiekamp voor kinderen.

 

Onze werkweken

Leerlingen van MAVO 4 verblijven in september een week in Tsjechië (zie ons fotoboek).
In april gaan leerlingen van HAVO 4 en VWO 4 naar een wereldstad. Parijs, Londen, Berlijn, Rome of Istanboel we komen er aan!