ESN Music Camp 2016

ESN Music Camp

20 september 2016


Deze week vindt de 4e editie van het ESN Music Camp plaats op het VLC: een muzikale uitwisseling met twee zusterscholen uit het European School Network. De Turken (Istanbul) zijn op zondag en de Finnen (Nokia) zijn op maandag gearriveerd. 

De sfeer is heel goed: de leerlingen zijn zeer gemotiveerd bezig—onder leiding van hun bezielende docenten —om samen elkaars nummers in te studeren qua zang en begeleidende muziek. Het swingt de pan uit in het muzieklokaal; het bruist van het talent. They rock!


20 september 2016: De rector, mevrouw Bruggeman, heet de muzikale lerlingen welkom in ons muzieklokaal.

 

 

 

 

 

 

 

Leiden, 24 september 2016

Het ESN Music Camp vond plaats van 19 tot en met 24 september. Twee scholen kwamen op bezoek. Eén uit Finland en één uit Turkije. Samen met de muzikanten van het Vlietland College brachten zij de week door. Elke school speelde vijf zelf gekozen nummers, waarvan er uiteindelijk per school twee werden gekozen om op de laatste dag in concertvorm te spelen. Ze zouden slapen bij een gastgezin. De muzikanten waren de rest van de week bezig met repeteren, zodat uiteindelijk op vrijdag twee Turkse, twee Finse en twee Nederlandse nummers twee keer gespeeld konden worden. In de middag voor de derde klas en ’s avonds voor vrienden en familie. De leerlingen hebben niet alleen maar gerepeteerd, op dinsdag was er een stadswandeling georganiseerd door Leiden en op donderdag brachten de muzikanten een bezoekje aan het Tropenmuseum in Amsterdam. Op woensdag werd de middag opgevuld met een muzikale rapworkshop, waarbij de leerlingen zelf teksten mochten schrijven en zelf muziek konden bedenken. Na het avondconcert op vrijdag werd de week afgesloten met een groot kampvuur voor alle muzikanten en gastleerlingen. Op zaterdag vertrokken de Finse en Turkse leerlingen weer naar Schiphol. 

Max Coenders H5B

 

zie ook de pagina Music Camp 2015