Jaarkalender


Bekijk hier onze jaaragenda van het schooljaar 2017-2018

 


6 12
Terug Op Niveau (TON-dag)

Het Vlietland College organiseert drie keer per jaar een TON-dag. TON staat voor Terug op Niveau. De dag is bedoeld voor leerlingen die wat extra hulp nodig hebben bij een vak. Ze volgen in kleine groepjes een intensieve bijspijkerles voor dat vak om weer helemaal terug op niveau te komen. 

8 12
Paarse Vrijdag

In de 'week van respect' vieren we op het Vlietland College ieder jaar Paarse Vrijdag. Paarse vrijdag is de dag waarop alle leerlingen in paarse kleding naar school komen. Hiermee tonen zij solidariteit met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. We vinden het belangrijk dat iedereen op het Vlietland College gerespecteerd wordt. Er is plek voor iedereen op school. 

19 12
Het Glazen Huis

In deze bijzondere kerstweek sluiten twee docenten zich drie dagen op in het Glazen Huis op het Vlietland College, zonder eten en drinken. Leerlingen kunnen plaatjes aanvragen. De radio-uitzending is live te volgen via sociale media. De opbrengsten van het Glazen Huis gaan naar een goed doel. 

21 12
Kerstbal Eindexamenleerlingen

Glitter en glamour op het VLC vavond. De eindexamenleerlingen hebben een spetterend kerstgala. Een feest waar veel oud-leerlingen nog warme herinneringen aan hebben. 

18 12
Kerstacties

De leerlingen van het VLC doen in de week voor kerst mee aan verschillende kerstacties voor goede doelen. Leerlingen bezoeken eenzame ouderen met een mooi presentje of ze helpen een handje mee bij diverse regionale verzorgingstehuizen. Op vrijdag wordt de kerstweek afgesloten met een gezamenlijk kerstonbijt per klas en een sfeervol (en humoristisch!) kersttoneelstuk door docenten.