Nieuws

Gouden Schoolkantine Schaal voor het VLC

Op de dag van de Gezonde Schoolkantine kreeg het Vlietland College de gouden Gezonde Schoolkantineschaal uitgereikt door Heleen Schuit van het Voedingscentrum. We zijn behoorlijk trots op deze trofee die laat zien hoe belangrijk wij gezonde voeding op school vinden. 
 

Een pluim voor Maudy en Yvonne

Heleen Schuit was in 2016 ook al op onze school. Sindsdien zijn er veel ontwikkelingen te zien. Ze vertelt: 
“Het is leuk om te zien dat Maudy en Yvonne echt geloven in het concept van de gezonde schoolkantine. Ze zijn zelf bezig met het ontwikkelen van nieuw gezond aanbod, zoals een pastasalade, gezonde pizza of vegetarische empañadas. Maar niet alleen zijn ze met gezond eten bezig, ze hebben ook hart voor de leerlingen. Met hun enthousiasme en lekkere eten maken ze leerlingen nieuwsgierig naar wat ze vandaag weer voor lekkers hebben bedacht.”

Gezondere scholen 

Het Voedingscentrum is in 2003 een campagne gestart om eten op school gezonder te krijgen. Bij 1 op de 5 scholen werd er toen nog voornamelijk gefrituurd eten aangeboden. Dat is sindsdien drastisch veranderd. Vandaag krijgen ook 40 andere scholen de gouden schaal uitgereikt. Daarmee behoort het VLC tot de ruim 200 scholen die het predicaat ‘Gezonde School’ mogen voeren. 

> Lees meer: Het VLC: Een gezonde school 

 terug