Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Nieuwe rector-bestuurder van het VLC: Willem Punt

Het toezichthoudend bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs op Interconfessionele Grondslag heeft Willem Punt benoemd tot uitvoerend bestuurder en rector van het Vlietland College. Willem begint op 1 november. Hij volgt Mathieu Arnouts op.

Willem is op dit moment nog directeur-bestuurder van de St.-Jozef mavo in Vlaardingen. Hiervoor is hij werkzaam geweest als directeur van de Calvijn Business School (een school voor voortgezet onderwijs) in Rotterdam. Vanuit zijn eerdere dienstverbanden bij o.a. de Rabobank en Boskalis heeft hij op het gebied van leiderschap en bedrijfsvoering veel ervaring opgebouwd. Sinds 2017 is hij werkzaam in het onderwijs en vervult hierin ook diverse toezichthoudende functies o.a. in het passend onderwijs.

Willem Punt heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en hij volgt op dit moment een postacademische opleiding Leidinggeven aan Transitie. Willem is 58 jaar en woont in Middelharnis. Naast zijn werk vindt hij het belangrijk om tijd door te brengen met familie en vrienden, is hij graag op het water en houdt hij van de cultuur en architectuur van de stad. Willem kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Samen de leerlingen laten ervaren dat ze van betekenis zijn en helpen hun talenten te ontdekken, is mijn missie.”

Het toezichthoudend bestuur is blij met de komst van Willem. “Willem heeft ruime ervaring in het onderwijs, is een kundig leider en een besluitvaardige verbinder. Hij is iemand met een open houding, die gemakkelijk contact maakt en zich goed voorbereidt. Hij hecht veel waarde aan eigenaarschap en verantwoordelijkheid kunnen en leren nemen”, aldus voorzitter Pieter Kuijt

Per 1 oktober neemt het Vlietland College afscheid van Mathieu Arnouts. Mathieu heeft de afgelopen vier jaar veel voor de school betekend. Hij heeft voor een nieuw elan gezorgd, ook in de moeilijke corona-periode. De onderlinge samenwerking binnen de school is versterkt en de schoolleiding verder geprofessionaliseerd. Er ligt een nieuw schoolplan en de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school aan de Korte Vliet zijn afgerond. Het bestuur bedankt Mathieu voor zijn inzet en wenst hem veel succes toe in zijn nieuwe functie als bestuurder van Panta Rhei.

In de periode van 1 oktober tot de start van Willem op 1 november zal plaatsvervangendrector Peter Muires tijdelijk de rol van rector-bestuurder vervullen.terug