Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Over grenzen heen kijken 

 

Op het Vlietland College vinden we het belangrijk om verder te kijken dan je eigen land. Als je later gaat studeren of werken, is de kans namelijk groot dat je met verschillende culturen of talen te maken krijgt. 

 

Anglia en Cambridge Engels 

Een uitstekende beheersing van het Engels wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Je wordt sneller aangenomen bij de vervolgopleiding van jouw keuze en het vergroot je kansen op de baan van je dromen. Voor gemotiveerde leerlingen biedt het Vlietland College extra lessen Engels. Je kunt hiermee internationale erkende diploma's halen. 

> Anglia Engels: voor gemotiveerde mavoleerlingen 
> Cambridge Engels: voor gemotiveerde havo- en vwo-leerlingen

Werkweken en excursies 

In de bovenbouw maak je kennis met het buitenland tijdens de werkweken. Er zijn werkweken en uitwisselingen naar Tsjechië, Londen, Parijs, Berlijn, Rome en Lissabon. Tijdens de meeste reizen slaap je bij een gastgezin. Dat is natuurlijk goed voor het oefenen van je spreekvaardigheid! Je leert het land en de cultuur goed kennen door een intensief, maar verschrikkelijk leuk programma. Naast de werkweken zijn er ook verschillende (kortere) excursies naar het buitenland. Zo bezochten leerlingen van het VLC afgelopen jaren Lille, Istanbul, het CERN in Zwitserland en gingen we langlaufen in het Sauerland. 

ESN (European School Network) 

Als enige school in Leiden nemen we al jaren deel aan het European School Network (ESN). Dit project van de Europese Unie brengt leerlingen uit verschillende landen samen. Er zijn dan heuse uitwisselingen: leerlingen van het VLC gaan een poosje op bezoek bij een leerling in het buitenland, bijvoorbeeld in Finland of Israël. En de leerling uit het buitenland komt ook een keer naar Leiden. Zo zijn er inmiddels al aardig wat internationale vriendschappen ontstaan! In 2019 organiseerde het Vlietland College een ESN Physical Education-Camp. Leerlingen uit verschillende landen kwamen naar Leiden om mee te doen aan een sportproject.