Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Het Vlietland College geeft je de ruimte

 

Het Vlietland College is een school waar je je thuis kunt voelen. Je krijgt als leerling veel ruimte om jezelf te zijn en jezelf te ontwikkelen. Dat doe je natuurlijk niet in je eentje. We gebruiken de kracht van iedereen op school, want we geloven dat je samen meer bereikt dan alleen.

Wil je weten hoe wij dit doen? Klik dan hier voor ons schoolplan 2018/2023!
 

Samen

Onze docenten zijn je coach. Ze geven je goede tips of de juiste hulp als het even wat moeilijker gaat. Maar ze dagen je ook uit als je nog een stapje verder kunt. Door goed samen te werken met leeftijdsgenoten leer je jezelf en de wereld om je heen ook beter kennen. Als je met aandacht naar elkaar luistert of  mooie discussies voert in de klas, word je iedere dag een beetje wijzer. 


Ons dna 

Van oorsprong zijn we een school met christelijke wortels, maar we zijn inmiddels uitgegroeid tot een school waar plek is voor alle levensbeschouwingen en geloven. Op het Vlietland College vinden we het vanzelfsprekend om vriendelijk en respectvol te zijn voor elkaar. Dat zit in ons dna. In de schoolgangen groeten docenten en leerlingen elkaar vrolijk: dat is bij ons de normaalste zaak van de wereld. Bij leuke of juist trieste gebeurtenissen leeft de hele school mee. En we vinden altijd wel tijd voor een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Iedereen wordt gezien op het Vlietland College, want onze school is overzichtelijk en niet te groot. We kennen elkaar, we helpen elkaar en we dagen elkaar uit.