Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Wat moet je doen als je ziek bent?

 

Als je ziek bent, is dat natuurlijk heel vervelend. Het is de bedoeling dat je ouders je ziek melden. Vanaf schooljaar 2022/2023 gaat dat digitaal via SomToday en niet meer per mail of telefoon. 
 

Afwezig melden in SomToday

Als u inlogt in SomToday, gaat u naar het tabblad 'Afwezigheid'.  Hier kunt u klikken op 'Absent melden' (afwezig). Het is voor ons als school belangrijk (en verplicht) om te weten wat de reden is van de afwezigheid van een leerling. Daarom kunt u kiezen voor vier soorten van afwezigheid: 

 • ZA (Ziek Afwezig) - Een 'gewone' ziekmelding. Meld dit dagelijks voor 8:30 uur. 
   
 • DO (Dokter) - Voor een bezoek aan de huisarts 
   
 • OR (Orthodontist/tandarts) - Voor een bezoek aan de orthodontist of tandarts 
   
 • AM (Afwezig Medisch) - Voor het bezoek aan een andere specialist of voor langdurige

  afwezigheid 
   

Iedere dag melden

Als uw kind ziek is, vragen we u dat iedere dag dat uw kind ziek is vóór 8:30 uur te melden via bovenstaande procedure in SomToday. Zodra uw kind weer beter is, hoeft u geen melding meer te maken, dan zien wij automatisch dat uw kind weer op school is. 

Ziek bij examentoetsen

Is uw kind ziek als hij/zij een examenonderdeel (schoolexamen, practicum, presentatie, mondeling examen) moet afleggen? Dan is het verplicht dit telefonisch te melden bij de afdelingsleider, ruim voor het moment van de examentoets. Bel daarvoor 071-5769243.

Verlof aanvragen

Het aanvragen van bijzonder verlof (bijvoorbeeld voor een huwelijk, uitvaart of familie-aangelegenheid) kan via het aanvraagformulier 'bijzonder verlof' op het ouderportaal