Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Chromebooks op het VLC 

 

Leerlingen op het Vlietland College gebruiken vanaf klas 1 een Chromebook. Dat is een handige, lichte laptop waarmee je kunt werken in de Google-omgeving. De Chromebook is een aanvulling op het normale (papieren) lesmateriaal. 

 

Waarom gebruiken we Chromebooks? 

Veel schoolboeken hebben ook een online omgeving waarin je extra kunt oefenen of meer informatie en uitleg kunt vinden over de lesstof. Steeds meer lesmateriaal staat online. Het is handig als je daar direct bij kunt, ook in de les. Daarnaast werken we op school met Google Classroom. Dit is een omgeving waarin je opdrachten kunt maken of werkwijzers en lesmateriaal kunt vinden. Documenten die je maakt worden automatisch opgeslagen in de Google Drive, zo heb je altijd je digitale huiswerk bij de hand. We gebruiken de laptops ook steeds vaker om online te toetsen. Dat past bij deze tijd, maar het bespaart ook een heleboel papier! 

De regels rond de Chromebook

Op onze school vinden we het belangrijk dat je ook nog gewoon leert en leest uit 'echte' boeken. Daarom gebruiken we de Chromebook als een aanvulling op het normale lesmateriaal. In principe blijft de Chromebook in je tas, totdat de docent zegt dat je hem mag pakken en gebruiken (dat geldt overigens ook voor je telefoon in het klaslokaal). Zo voorkomen we dat je vierkante ogen krijgt van het voortdurend staren naar een beeldscherm!