Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Onze visie


Het Vlietland College is een school waar uw zoon of dochter zich thuis zal voelen. Leerlingen krijgen bij ons de ruimte om zichzelf te zijn en zichzelf te ontwikkelen. Daarvoor gebruiken we de kracht van iedereen op school. Samen bereik je meer dan alleen. 

Samen

Onze docenten geven tips of hulp als het even wat moeilijker gaat. Maar ze dagen uw zoon of dochter ook uit als hij of zij nog een stapje verder kan. Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen zichzelf en de wereld beter leren kennen door samen te werken met leeftijdsgenoten. Als je met aandacht naar elkaar luistert of mooie discussies voert in de klas, dan word je iedere dag een beetje wijzer.


Ons dna 

Van oorsprong zijn we een school met christelijke wortels, maar we zijn inmiddels uitgegroeid tot een school waar plek is voor alle levensbeschouwingen en geloven. Op het Vlietland College vinden we het vanzelfsprekend om vriendelijk en respectvol te zijn voor elkaar. Dat zit in ons dna. In de gangen groeten docenten en leerlingen elkaar vrolijk: dat is bij ons de normaalste zaak van de wereld. Bij leuke of juist trieste gebeurtenissen leeft de hele school mee. En we vinden altijd tijd voor een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Iedereen wordt gezien op het Vlietland College. We kennen elkaar, we helpen elkaar en we dagen elkaar uit.
 
Wil je weten hoe wij dit doen? Kijk dan eens in ons schoolplan 2018/2023!