Nieuws

Vlietland College opent modern studiecentrum

Op 11 oktober opent wethouder Paul Dirkse het nieuwe studiecentrum van het Vlietland College. De 500 vierkante meter bieden ruimte aan een grote en uitgekiende collectie boeken, 110 digitale werkplekken en lange tafels waar leerlingen met elkaar kunnen overleggen. 

 

Inspirerende plek

Het studiecentrum komt voort uit onze overtuiging dat in deze tijd zelfwerkzaamheid en samenwerking een centrale plaats in het onderwijs verdienen. Dat klinkt door in de lessen, in de organisatie van de school en in het nieuwe studiecentrum. Het centrum is bovendien een uitstekende plek om bijeenkomsten en lezingen te organiseren, van schrijvers, wetenschappers en andere deskundigen.
 

Voor en door leerlingen

Het centrum is in nauw overleg met leerlingen en docenten tot stand gekomen. De invloed van de leerlingen is terug te vinden in de kleuren, maar ook in de aankleding en  indeling van het centrum. De ronde tafels die voorzien waren voor het overleggedeelte bijvoorbeeld zijn vervangen door langgerekte tafels. 
 

Uitgekiende planning

De regie was in handen van de school, van gebouwbeheer en ICT. Behalve een flinke kostenbesparing heeft deze aanpak geleid tot een uitgekiende planning, die de overlast tot een minimum heeft beperkt. De sloopwerkzaamheden vonden plaats in de meivakantie en tijdens de examens waren alleen de stukadoors aan het werk. Het centrum is bijna geruisloos tot stand gekomen.
 
De medewerkers van onze voormalige mediatheek hebben zich met hun specifieke deskundigheid ingezet om een goede balans te vinden tussen de boekencollectie en de moderne media. Gezien het enthousiasme van de leerlingen zijn zij daarin goed geslaagd.
 


terug