Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Gezonde School: Lekker in je vel op het VLC

Lekker in je vel zitten, met plezier naar school gaan en je veilig voelen: het kan op het VLC. Onze school heeft een officieel certificaat gekregen dat dit onderstreept: het Themacertificaat Welbevinden van de Gezonde School. Dat certificaat komt boven op het vignet Gezonde School dat we al hadden. 
 

Het vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een landelijk keurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Bij de ‘Gezonde School’ denk je al gauw aan een schoolkantine met gezonde dingen. Genoeg fruit, gratis watertappunten, gezonde broodjes: dat soort werk. Maar een gezonde school is natuurlijk breder dan dat. 

Welbevinden

Om het Themacertificaat Welbevinden te krijgen, moet een school voldoende aandacht besteden aan het sociaal-emotioneel welbevinden van de leerlingen. Zorgen dat leerlingen zich veilig kunnen voelen op school, de betrokkenheid van leerlingen stimuleren en werken aan meer zelfvertrouwen vormen daarvoor belangrijke speerpunten. Op het Vlietland College werken we hier regelmatig, bijvoorbeeld met lessen over pesten, leuke klassenactiviteiten of workshops als Je Brein de Baas. Daarvoor hebben we nu dit certificaat gekregen en daar zijn we natuurlijk apetrots op. terug