Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Taaldorp op het VLC

Het Vlietland College organiseert weer een Taaldorp! Dit keer voor leerlingen in het tweede jaar. Het is een speciale gelegenheid om beter te worden in Engels, Duits en Frans door te praten met anderen op verrassende plekken in school. 

Het Taaldorp vindt plaats op 16, 17 en 18 april 2024. De aula wordt omgetoverd tot een heus dorpsplein. Leerlingen zullen verschillende situaties meemaken waarin ze vreemde talen kunnen gebruiken. Lekker shoppen in het Duits bijvoorbeeld, dineren in een sjiek Frans restaurant of kaartjes kopen voor het OV in het Engels. Alles wordt leuk versierd om het extra gezellig te maken.

Het Taaldorp is niet alleen om te leren, maar ook om samen plezier te hebben en elkaar te helpen.Tijdens de lessen in aanloop naar het Taaldorp worden de leerlingen goed voorbereid. Ze oefenen met diverse scenario’s, krijgen handige zinnetjes aangeboden of woorden die nuttig zijn in bepaalde situaties. Met hun eigen Taaldorpboekje op zak reizen ze in drie dagen door Europa! 

Wil je een kijkje komen nemen bij het Taaldorp? Ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om even langs te komen.  terug