Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

HAtheneum


Het Vlietland College heeft op dit moment een eerste en tweede klas HAtheneum. Het HAtheneum is een aantal jaar geleden opgericht voor ambitieuze basisschoolleerlingen met een havo/vwo-advies. De sterke kanten van het HAtheneum (die je hieronder kunt lezen) zijn inmiddels ook doorgesijpeld naar onze andere afdelingen. Daarom is er vanaf schooljaar 2023-2024 geen aparte HAtheneumbrugklas meer. Er is nog wel een havo/vwo-brugklas, maar dan met alle goeds van het HAtheneum. 

 

"Leren Leren"
 

Op het HAtheneum wordt veel aandacht besteed aan "leren leren". Je leert hoe je jezelf kunt motiveren, bijsturen, hoe je moet plannen en dat er veel verschillende manieren zijn om de stof te gaan begrijpen. En misschien wel het allerbelangrijkste: je leert jezelf een beetje beter kennen. 


Begeleiding
 

Wij willen je leren kennen, zodat we je kunnen helpen om de allerbeste versie van jezelf te worden. Wij vinden het belangrijk dat je met andere mensen leert omgaan, leert nadenken over jezelf, keuzes kunt maken en weet waarom je die keuzes hebt gemaakt. We begeleiden je daarom persoonlijk, vooral tijdens de mentorlessen. 
 

HAtheneum-uren
 

Naast de vaklessen heb je op het HAtheneum ook een aantal HAtheneum-uren. Tijdens deze uren bepaal je zelf (met behulp van de mentor) aan welk vak je wilt werken of waar je je verder in wilt verdiepen. De docenten geven aan welke stof je moet leren en welke opdrachten je moet maken. Jij bepaalt vervolgens wanneer en hoe lang je aan de opdrachten werkt. Zo proberen we je te helpen, zodat je zo goed mogelijk kunt leren. "Smart is something you become, not something you are!" 


Evalueren om te leren
 

Jouw vorderingen worden in kaart gebracht door middel van toetsen en SO's. Belangrijker nog is dat we tijdens de lessen steeds kijken hoe ver je al bent en je verder helpen waar dat nog nodig is. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat jij alles uit jezelf haalt en uiteindelijk op een plek terecht komt waar je het beste past. 

 

Meer informatie? 

Wil je meer informatie over het HAtheneum? Neem dan contact op met 
Marije Joosten (coördinator HAtheneum): joo@vlietlandcollege.nl of Jolie van den Heuvel (afdelingsleider brugklas en HAtheneum): heu@vlietlandcollege.nl.