Nieuws

Actie tijdens Experience Day

Vorige week bezochten ongeveer 200 leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs Het Vlietland College. Gedurende de middag was een deel van de school in gebruik als educatief activiteitencentrum. In de rest van het gebouw gingen de lessen gewoon door.

De leerlingen uit groep 7 en 8 konden kiezen uit een gevarieerd programma, van aardrijkskunde tot ‘digital science’, van informatica tot klimmen, van dansen tot biologie. Afdelingsleider Peter Muires: “Natuurlijk, tijdens de gewone schoolweken bruist het minder dan tijdens deze Experience Day. Maar achterliggende gedachte is toch om een idee te geven van de sfeer en aanpak die bij Het Vlietland College horen.”

“Wij vinden dat leerlingen zich in de volle breedte moeten ontwikkelen, dat cognitie, creativiteit, motoriek en emotionele ontwikkeling hand in hand moeten gaan. Dat is op zichzelf nuttig. Maar daar komt bij dat creativiteit, beweging en emotionele groei bijdragen aan de cognitieve ontwikkeling, op dit moment nog altijd de belangrijkste taak van het onderwijs.”

De Experience day is volgens Muires bovendien een prima gelegenheid om kennis te maken met het gebouw en, veel belangrijker nog, de sfeer. Muires: “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Dat kan alleen in een positieve en veilige omgeving. Wij doen elke dag ons best om dat voor elkaar te krijgen. Als ik afga op de reacties van leerlingen en ouders dan denk ik dat we daar in geslaagd zijn. Iedereen ging weg met een “big smile”.terug