Nieuws

Open dag in ontspannen sfeer

Half januari organiseerde Het Vlietland College haar jaarlijkse open dag voor leerlingen van groep 8. Volgens rector Koos van den IJssel was de ontspannen sfeer kenmerkend voor de drukbezochte dag.

Bezoekers werden ontvangen in de aula waar docenten klaar stonden voor de eerste kennismaking. Daarna konden ze, al dan niet onder begeleiding van een brugklasser, kennismaken met de dagelijkse praktijk van Het Vlietland College, in lessen, practica en tijdens activiteiten die buiten de lessen voor leerlingen worden georganiseerd.

Welke route ouders en hun kinderen ook namen, ze zijn allemaal langs het spiksplinternieuwe studiecentrum gekomen. Het dit voorjaar geopende centrum maakt het mogelijk om de nieuwe aanpak van Het Vlietland College vorm te geven. Onder begeleiding van docenten zullen leerlingen meer dan vroeger zelfstandig aan de slag moeten.

De sfeer was volgens rector Koos van den IJssel open en persoonlijk. “Ik stond bij de uitgang en heb van veel leerlingen gehoord dat ze het leuk hadden gevonden. Sommigen bedankten me zelfs persoonlijk. Ik heb, zoals  mijn collega’s in de aula, leuke en persoonlijke gesprekken gevoerd met zowel ouders als kinderen.”

“Het is afwachten hoeveel leerlingen voor onze school zullen kiezen. Maar hoeveel het er ook zullen zijn, wij hebben laten zien wie we zijn: een school waar leerlingen de ruimte krijgen en zichzelf kunnen zijn.”

 terug