Nieuws

Nieuwe Rector Vlietland College

Het algemeen bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs op Interconfessionele Grondslag heeft Mathieu Arnouts benoemd tot rector-bestuurder van het Vlietland College. Op dit moment is hij nog rector van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag. Mathieu begint op 1 september. Hij volgt Koos van den IJssel op.

Mathieu is de afgelopen acht jaar rector van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum geweest. In deze periode is hij o.a. verantwoordelijk geweest voor vernieuwing van het onderwijs en de nieuwbouw die in oktober 2018 is gerealiseerd. Verder was hij vertegenwoordiger van de kleine schoolbesturen in Den Haag en voorzitter van het overleg van Haagse schoolleiders.

Daarvoor was Mathieu jarenlang werkzaam op het Montaigne Lyceum als docent, teamleider en - van 2007-2011 - als conrector en plaatsvervangend rector. Mathieu heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden en volgt op dit moment een meerjarige postacademische opleiding in Educational Management. Mathieu Arnouts is 45 jaar, woont in Leiden en heeft drie kinderen. Hij voetbalt en loopt hard, maar verdiept zich ook graag in een goed boek.

Mathieu heeft er zin in: “Nu ik de kans krijg op deze prachtige school in mijn eigen woonplaats Leiden aan de slag te gaan, grijp ik die met beide handen aan. Het Vlietland College heeft grote ambities. Met enthousiasme zal ik mijn steentje bijdragen aan het realiseren hiervan. Ik kijk ernaar uit de leerlingen, hun ouders en natuurlijk mijn nieuwe collega’s te ontmoeten.”

Het algemeen bestuur is blij met de komst van Mathieu. “Mathieu is een ervaren rector met diepgaande kennis van onderwijs en onderwijsvernieuwing. Hij combineert een natuurlijk gezag met een open en positieve houding waarmee hij mensen met elkaar weet te verbinden”, aldus voorzitter Pieter Kuijt. 

De komst van Mathieu betekent ook dat het Vlietland College per 1 september afscheid neemt van Koos van den IJssel. Koos heeft de school door een lastige fase geloodst en een stevig fundament neergelegd waarop de komende jaren verder kan worden gebouwd. Het algemeen bestuur bedankt Koos voor zijn inzet.

P. Kuijt,
Voorzitter
Algemeen Bestuur
Stichting voor Voortgezet Onderwijs op Interconfessionele Grondslagterug