Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Het Vlietland College feliciteert Sanna Zuijderduin (havo 5) met het vroegtijdig behalen van haar diploma!

Sanna Zuijderduin uit 5 havo heeft nu al haar havodiploma gehaald, zonder officieel eindexamens te hoeven doen.  Nog nooit hebben we zo vroeg in het schooljaar een leerling mogen feliciteren met het behalen van een diploma. Sanna is een van de vijf gelukkige leerlingen uit Nederland die een ‘wildcard’ heeft gewonnen, beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Met deze wildcard mag Sanna haar eindexamens overslaan en krijgt ze automatisch haar diploma.

Symbolisch gebaar naar leerlingen wegens zware coronajaar
Afgelopen schooljaar was een lastig jaar voor veel leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Het coronavirus zorgde ervoor dat er leerachterstanden ontstonden. Lessen waren niet meer zo effectief als vóór de pandemie, omdat ze online waren of in té grote ruimtes. Als symbolisch gebaar naar alle eindexamenleerlingen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen daarom vijf ‘wildcards’ verloot onder alle Nederlandse middelbare scholieren. Minister Arie Slob: “Met deze examenwildcard geven we vijf leerlingen in Nederland de kans om zonder eindexamen te doen, toch een diploma te halen. Hiermee geven we een belangrijk signaal af aan alle eindexamenleerlingen. We laten zien dat we om hen geven en we tonen begrip voor de situatie.”

Blije leerling
Sanna zelf is ontzettend blij: “Ik stond met mijn schoolexamencijfers op zakken en had er eigenlijk geen vertrouwen in dat ik het dit jaar nog zou halen. Toen kreeg ik een belletje van meneer Arnouts, de rector van het VLC, die mij het goede nieuws vertelde: ik had de wildcard gewonnen. Fantastisch dat het ministerie me deze kans geeft!” Sanna heeft door het behalen van haar diploma nu ook extra lang vakantie. Jammer genoeg kan ze niet op reis nu, maar ze verheugt zich al wel op volgend schooljaar. Sanna heeft zich inmiddels ingeschreven voor de studie GBLR (Gebakken Lucht- en Ruimtevaarttechniek). Zij hoopt later astronaut te worden.terug