Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Het VLC en de schoolsluiting door corona

Wat we niet helemaal verwacht hadden, gebeurde afgelopen weekend toch nog: premier Rutte kondigde aan dat ook de middelbare scholen hun deuren moeten sluiten. De normaal zo gezellige kerstweek op het Vlietland College ziet er daarom dit jaar heel anders uit. Op zondag 19 december hebben alle ouders een mail gekregen met informatie. We zetten de belangrijkste uitgangspunten voor komende weken op een rij. 

Online onderwijs

Leerlingen moeten, in ieder geval tot maandag 10 januari, thuisblijven. Er is een uitzondering voor leerlingen in de examenklassen: die mogen wel nog lessen op school volgen. Waar dat kan, verzorgen we voor de thuisblijvende leerlingen online onderwijs. Dat gaat via Google Meet. Leerlingen loggen in met hun schoolmailadres. Op Google Classroom vinden zij in de lesgroep van het vak dat ze hebben de Google-Meet-link naar de juiste online les. Alle deadlines voor al opgegeven opdrachten blijven bestaan: leerlingen moeten die opdrachten dus gewoon maken en (digitaal) inleveren. 

Maandag 20 december

Op maandag 20 december vervallen alle lessen. Leerlingen zijn dus vrij (met uitzondering van enkele examenleerlingen die examenonderdelen moeten afronden). De docenten gebruiken deze dag om het onderwijs voor de komende periode 'online-proof' te maken en de lesprogramma's waar dat nodig is aan te passen. 

Op maandag komen de niet-examenklassen naar school om spullen op te halen. De tijden voor ieder klas staan in de mail die je op zondag 19 december van de schoolleiding hebt gekregen. 

Dinsdag 21 december 

Vanaf dinsdag krijgen alle examenklassen les op school, gewoon volgens het rooster dat ook in hun SOMToday-agenda staat. Alle andere leerlingen volgen vandaag nog geen onderwijs. Leerlingen die geen laptop hebben om thuis online lessen te volgen, kunnen die vandaag op school komen ophalen. 

Woensdag 22 en donderdag 23 december

Op woensdag en donderdag beginnen de online lessen. De lessen duren duren 40 minuten en tussen de lessen zit vijf minuten 'wisseltijd'. Het rooster met de goede tijden komt in de SOMToday-agenda van de leerlingen. Tijdens de lessen wordt de aanwezigheid van de leerlingen bijgehouden. Carmera's en microfoons van de laptop/pc dienen te werken. 

Eindexamenleerlingen volgen op woensdag en donderdag les op school. 

Vrijdag 24 december

Op vrijdag vervallen alle activiteiten en lessen. De kerstvakantie begint dus een dag eerder voor alle leerlingen. 

Na de kerstvakantie 

Na de kerstvakantie zijn er verschillende scenario's mogelijk. Het kan zijn dat er vanaf 10 januari 'gewoon' weer lessen zijn op school. Het kan ook zo zijn dat we dan verder gaan met online lesgeven. Dat ligt eraan of het kabinet de maatregelen voor het onderwijs in de kerstvakantie nog aanpast. We houden jullie op de hoogte. terug