Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Het Vlietland College bruist 

 

Je zit een paar jaar op de middelbare school. Gelukkig is er op het Vlietland College genoeg te beleven. Uiteraard volg je de lessen op school, maar daarnaast is er nog veel meer. 

 

Actieve leerlingen 

Het Vlietland College heeft veel actieve en betrokken leerlingen. We hebben een leerlingenraad met leerlingen uit alle jaren. Er is een schoolkrantredactie die een keer in de paar maanden een schoolkrant (de Vlietkrant) uitbrengt. Houd je van het organiseren van een feestje? Misschien is een plek in de schoolfeestcommissie dan wel wat voor jou. Technische jongens en meiden zitten in de techniekcommissie; zij verzorgen het licht en geluid in de aula. Heb je talent voor muziek? Doe dan mee in het kerstkoor of de schoolband. Verder zijn er nog diverse andere sport- en cultuurcommissies. Kortom: je kunt bij ons je ei kwijt!  
 

Podiumavond en kunstprojecten  

Een van de hoogtepunten van het schooljaar is de Podiumavond. Onze leerlingen laten zich dan van hun beste kant zien. Er wordt muziek gemaakt, gedanst, voorgedragen, toneel gespeeld: en dat allemaal in een bomvolle aula. Een avond waar kippenvel gegarandeerd is! Op school is er ook veel aandacht voor kunst en cultuur. Afgelopen jaar organiseerde het VLC bijvoorbeeld een internationaal Art-Camp, voor leerlingen van over de hele wereld! 

 

Schoolfeesten

Je bent pas een serieuze school als je goede schoolfeesten hebt.  Onze schoolfeesten worden gehouden in de aula en georganiseerd door leerlingen. Muziek, geluid en DJ's zijn meestal gewoon van het VLC. Vaak is een schoolfeest in een thema. Duik dan maar je verkleedkist in, want alle leerlingen komen uitgedost naar school. Beroemd is het jaarlijkse gala, waar menig oud-leerling mooie herinneringen aan heeft. 

Reizen en excursies 

Als je leerlingen vraagt naar de leukste momenten van hun schoolcarrière, noemen ze vaak de schoolreizen. We gaan op school regelmatig op pad. Een sportieve werkweek naar Tjechië, een culturele reis naar Londen, Berlijn of Parijs of een dagje Lille: het is fijn om met je klasgenoten de wereld te verkennen!