Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Waarom het Vlietland College? 

 

Je staat op het punt om een middelbare school te kiezen. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn veel leuke scholen in de buurt en ze hebben misschien allemaal wel iets wat je aanspreekt. Het is belangrijk dat je een school kiest die bij je past en waar je lekker in je vel zit. Hieronder vind je vijf kenmerken die typisch zijn voor het Vlietland College. 
 

1. We zijn niet te groot, maar ook niet te klein 

Het Vlietland College is een overzichtelijke school in één gebouw met ongeveer 1000 leerlingen. We zijn dus geen megaschool met verschillende vestigingen en docenten die dan weer hier, dan weer daar zijn. In tegenstelling tot veel grote scholen hebben we allemaal tegelijk pauze (dus je kunt altijd gezellig bijkletsen met je vrienden uit andere klassen). Omdat we niet zo groot zijn, weet je al heel snel bij wie je moet zijn als je iets nodig hebt. De lijntjes zijn kort. Aan de andere kant zijn we ook weer niet zo klein dat je voortdurend in de gaten gehouden wordt. Een beetje vrijheid is wel zo fijn...!
 

2. Leerlingen voelen zich bij ons thuis 

Onze school wordt wel eens omschreven als een 'gezellige familie'. We kennen elkaar goed, luisteren met aandacht naar elkaar en hebben respect voor ieders opvatting en levensstijl. We geven elkaar graag complimenten, want dat stimuleert om lekker aan de slag te gaan. Er is voldoende ruimte voor een serieus gesprek en we houden van een grapje op z'n tijd. Leerlingen en leraren voelen zich veilig op school. Daar letten we met z'n allen op. 

 

3. We hebben geen kapsones 

We blazen niet te hoog van de toren, dat is nergens voor nodig. We doen gewoon normaal. Je kunt bij ons zijn wie je wilt. Maar we verlangen wel dat iedereen meedoet op school en zich goed inzet.  Dat betekent echter niet dat je continu het vuur uit je sloffen moet lopen om bij een elite of topgroep te horen. Je moet ook ruimte hebben voor je zelf. Als je resultaten wat minder zijn, dan word je daar niet meteen streng op afgerekend. We bekijken dan samen hoe je er weer bovenop kunt krabbelen. 
 

4. Het Vlietland College bruist 

Vind je het leuk om een feest te organiseren? Maak je graag muziek? Ben je goed in Engels? Ga je graag op reis? Actieve leerlingen komen flink aan hun trekken bij ons op school. Er zijn veel leuke commissies (de leerlingenraad, schoolkrantredactie, een feestcommissie) en activiteiten buiten de lessen om (schoolreizen, toneelvoorstellingen, open podium) die het leven op school nog bruisender maken. 
 

5. We hebben kippen 

Op de binnenplaats van school staat een luxe kippenverblijf. Ze hebben het daar goed naar hun zin en leggen zo nu en dan een blij ei. We worden daar op school behoorlijk vrolijk van.
 
Benieuwd wat we nog meer doen? Volg ons op Facebook of Instagram en je krijgt een goed beeld van onze school: