Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Mavo op het Vlietland College 


Op de mavo (vmbo theoretische leerweg) van het Vlietland College word je begeleid door een hecht team van mentoren. Ze helpen je om het beste uit je schooltijd te halen en maken samen met jou en je klas een plan van aanpak.​


Goede begeleiding

Een aantal mentoren geeft les in meerdere vakken, waardoor zij de klassen vaker zien en op die manier de leerlingen intensiever kunnen begeleiden. Samen met het docententeam maken we een plan van aanpak voor elke klas en voor individuele leerlingen. Om je goed voor te bereiden op het kiezen van een profiel (techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw) of vervolgstudie krijg je bij ons op school speciale lessen, een sollicitatietraining, een presentatietraining en een stage. 


Mavo Excellent

De mavo is op het Vlietland College niet zomaar een mavo. Althans niet voor de leerlingen die iets meer kunnen en willen. Zij krijgen de kans een ‘excellente leerling' te worden. 
Mavo Excellent richt zich op de leerling met interesse en een goede werkhouding. Het gaat om leerlingen die een vak leuk vinden en die het een uitdaging vinden om een stapje extra te doen.

Ongeveer een kwart van onze leerlingen doet Mavo Excellent. Als je Mavo Excellent goed hebt afgerond, kun je makkelijker doorstromen naar de havo. Daarnaast wordt bij toelating op het mbo aan leerlingen een portfolio gevraagd. Bij Mavo Excellent bouw je aan een extra goed portfolio. Je krijgt ook een officieel certificaat als je het goed hebt afgerond. 


Vragen of meer informatie over de mavo

Heb je vragen over de mavo? Neem dan contact op met afdelingsleider Dineke van Dijken: dij@vlietlandcollege.nl.  

Bekijk ook: 

> Anglia Engels - voor leerlingen die talent hebben voor Engels 
> Handige documenten voor mavo-leerlingen (pta's, bevorderingsnormen, etc.)